Ferraty Cortina d Ampezzo 2022

Napsal uživatel jan dne Út, 07/26/2022 - 03:54

 

 

29. 8. 2022.  

Aktualni informace - sleva 50%

Akční  cena pro skupiny i jednotlivce je 3250,- za osobu.  . Možnost přihlásit se i jako skupina v rámci organizace.   Např  teambuilding z FKSP apod.

Více informací na mob. 

721 834 594 , ozve se vám  Kamča.

 

 

1. 7. 2022

ferratovÿ kurz pro začátečníky i pokročilé.  fyzická zátěž střední. Na závěrečné ferratě k vrcholu Tofana do mezzo je třeba sil mohem více. Ubytování v kempu. Více informací ☎️ 721834594 ☎️
celá akce pod vedením zkušených instruktorů.

Kurz Via ferrata Cortina d´Ampezzo 1. – 7. 8. 2022  
V uplynulých dvou letech nám Covid zabránil realizovat již připravený a klienty prověřený kurz v Dolomitech, který jsme poprvé pro naše klienty spustili v roce 2019 na základě našich vlastních sportovních zážitků z perly Dolomit, Cortiny d´Ampezzo. Letos nás už nic nezastaví!
Jedná se o komplexní kurz vysokohorské turistiky zaměřený především na základy bezpečného pohybu na zajištěných cestách, označovaných jako via ferraty. Účastníci kurzu se podrobně seznámí s vybavením a jeho správným používáním, se zásadami pohybu na via ferratě a s dalšími pravidly vysokohorské turistiky. To jsou základy, bez kterých není možné vyrazit. Bezpečnost je u nás vždy na prvním místě.
Co je to vlastně via ferrata? Je to italský název pro zajištěnou cestu. V němčině se používá pojem klettersteig. Ferrata je výstupová cesta v horolezeckém terénu, je zajištěna umělými prostředky jako jsou ocelová lana, řetězy, kramle, žebříky. Rozlišujeme různé obtížnosti takových cest, například A = jednoduché cesty, B = mírně obtížné,…, E = extrémně obtížné, náročné na sílu, rovnováhu. My vyzkoušíme obtížnosti B a C (Via ferrata Michielli Albino Strobel na Fiames, Via ferrata Ettore Bovero na Col Rosa), pro toho, komu to půjde a bude chtít vyzkoušet i náročnější cestu, máme připravenou i trasu o obtížnosti D (Via ferrata Giuseppe Olivieri na Tofana di Mezzo). Naopak pro pohodáře máme i cestu o obtížnosti A. Trasy se mohou lišit od původního plánu podle schopností účastníků a podle počasí. O tom, kam a kdy se půjde, rozhoduje guide na základě znalostí počasí, terénu, možností.
Co je v ceně kurzu? Je to především výklad a další služby horského vůdce, jednotlivé výstupy s průvodcem, zapůjčení komplexního ferratového vybavení (horolezecká přilba, sedací i prsní úvazek, ferratový set – 2 speciální karabiny s lanem a pádovou brzdou, plochá smyčka ke spojení sedacího a prsního úvazku), jedna společná večeře a také naše stylová funkční čelenka. 
Kurz bude probíhat v pohodovém zázemí kempu International Camping Olympia - https://campingolympiacortina.it/, ubytování a cestu si hradí každý sám. Místo v kempu nelze předem rezervovat. Vždy před výstupem dostanete mapku, topo (podrobný popis cesty) a další instrukce. 
Potřebné vybavení, které si účastníci zajistí sami:
stan, karimatka, spacák
oblečení typu cibule = vrstvy funkčního oblečení, které můžete ubírat či přidávat podle počasí
rukavice – ideálně ferratové, postačí ale i cyklistické bezprstové rukavice
kvalitní pevnou obuv s dobrou podrážkou (např. Vibram), ideálně kotníkovou, může být i nízká + návleky
trekové hole skládací či teleskopické (nejsou povinné, ale oceníte je při nástupu a zejména sestupu)
čelovka
návleky na boty (nejsou povinné, mohou se hodit jako prevence kamínků v botách)
nepromokavá bunda, dlouhé kalhoty, batoh, láhev na pití, lékárnička, sluneční brýle a krém s UV filtrem, čepice

informace na tel. 721 834 594

Typ zápisku
Léto